30 oktober 2021

De Kunst van de hoop

De kunst van de hoop is een huis met vele kamers. Met een Italiaanse echo bovendien: L’arte della speranza. Het programma rijgt afwisselend muziek- en woordacts aan elkaar, gebalsemd met sierlijke schoonheid door veelzijdige artiesten en sprekers. We verwelkomen u graag op zaterdag 30 oktober in de stadsschouwburg van Leuven om 20u. 

za 30.10.21 - 20:00 

Literatuur

30CC/Schouwburg

Ticketprijzen 22 euro (rang 1) – 20 euro (rang 2) – 15 euro (rang 3)

Credits  

Intro: Een pleidooi voor cultuur via een beeldfragment met dirigent Riccardo Muti (Va Pensiero/ Nabucco /Verdi) in het Teatro dell’Opera di Roma.

Ivo Janssens: Over de kunst van de hoop.

Mark Waer (voormalig rector KU Leuven, Voorzitter Universitaire Ziekenhuizen), Società Dante Alighieri Leuven/ Tiziana Bianco (Italiaanse pianiste), Charlotte Van den Broeck (dichter, auteur), Gwen Cresens (accordeonist), Dirk De Wachter (psychiater-psychotherapeut, auteur), Tutu Puoane ( jazz /soul zangeres met Zuid-Afrikaanse roots) en Ewout Pierreux (piano).       

Presentatie: Layla El-Dekmak (radiomaker en journalist)                                                                                                               

Nadien worden de aanwezigen uitgenodigd voor het netwerkmoment met productverkoop in de Foyer door onder meer Denise Vandevoort, cultuurschepen, Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn, prof.dr.Liesbeth De Waele, Kinderneurologie UZ Leuven en Mireille Robbe, kunstenares. De inkomsten van de hapjes en de drankjes gaan integraal naar de onderzoeksprojecten van het Rondoufonds voor Duchenne onderzoek van KU Leuven.

Veiling Collected  Dew Drops I. Collected Dew Drops II wordt opgedeeld en verkocht via een serie ingekaderde kleinere kunstwerken die betaalbaarheid combineren met originele esthetiek. De keuze van deze werken is geïnspireerd door de symboliek die achter het Rondoufonds schuilgaat. De werken zijn verkrijgbaar op formaat A3 en A4, ze zijn genummerd en getekend door de artieste Mireille Robbe.   

U kan vanaf 6 oktober de werken in verschillende winkels in Leuven bezichtigen o.a. in Viswinkel Vanzegbroeck in Heverlee, in LEF Vismarkt Leuven, in de  nieuwe winkel op de Vismarkt van New Versailles, Slagerij Rondou in de Pensstraat.                                                                                                                     

Een initiatief van 30CC en Ivo Janssens in samenwerking met het Rondoufonds voor Duchenne onderzoek van KU Leuven.

Met dank aan 30CC, Stad Leuven, Sterck & De Vreese, Lannoo Campus, ne9en en La Dante di Lovanio.

De Kunst van de hoop
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x