Sander's Project

1. Wie zijn wij


In 2008, toen Sander 3 jaar was, kregen we het harde verdict dat Sander de ziekte van Duchenne heeft. Dit was een hele klap voor ons als gezin maar ook voor onze ganse familie en vriendenkring. Het heeft enige tijd gevraagd om dit nieuws een plaats te kunnen geven.

Stilaan is dan het idee gerezen om een benefiet te organiseren omdat we actief onze bijdrage willen leveren. De 2 belangrijkste redenen waarom we dit willen doen zijn:

  • Geld inzamelen voor het medisch onderzoek naar de ziekte.

We hopen natuurlijk dat een doorbraak nog op tijd komt voor Sander maar anderzijds ook dat in de toekomst andere kinderen van deze levensbedreigende ziekte kunnen gespaard blijven

  • De ziekte van Duchenne ook in de regio van de Kempen meer onder de aandacht brengen.

Tot 2008 hadden wij zelf ook nog nooit van Duchenne gehoord.

In 2013 was het dan zover. Samen met onze vrienden en familie hebben we Sander’s eerste benefietontbijt georganiseerd in Olen. Dit was een gigantisch en onverhoopt succes met bijna 1.200 deelnemers


2. Waarom bij Rondoufonds voor Duchenne onderzoek

Omdat we zo op een transparante en duidelijke manier weten dat de ingezamelde gelden ook effectief gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn: het onderzoek naar de ziekte van Duchenne.

Het Rondoufonds voor Duchenne onderzoek is een fonds onder de KU Leuven en door het fonds komen onze ingezamelde gelden rechtstreeks bij de dokters en onderzoekers in Leuven terecht , waar Sander behandeld wordt. De behandelende arts van Sander, Dr. Liesbeth De Waele zit ook mee in het bestuurscomité van het fonds. Dr. Nathalie Goemans is sinds 2021 op pensioen. 

Wij zijn de familie Rondou dankbaar dat we ons bij het door hun opgerichte Rondoufonds voor Duchenne onderzoek mochten aansluiten. Zij hebben de afgelopen jaren al heel wat acties opgezet voor de ziekte van Duchenne en op die manier al heel wat geld kunnen inzamelen.

Door onze krachten en ingezamelde gelden te bundelen, hopen we het onderzoek het beslissende duwtje in de rug te kunnen geven.

Bijkomend voordeel is dat via het Rondoufonds voor Duchenne onderzoek een fiscaal attest wordt afgeleverd aan alle mensen die ons in de toekomst via een gift willen steunen. Alle giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Daarom hebben we besloten de mama van Sander, Cindy Bellens, af te vaardigen als lid van beheerscomité van het Rondoufonds voor Duchenne onderzoek en onze ingezamelde gelden te schenken aan dit fonds.


3. Activiteiten:

Sander’s 1e benefietontbijt van 16 juni 2013 was een gigantisch succes met 1.200 inschrijvingen. Bij deze nogmaals onze dank aan onze talloze vrijwilligers en aan alle sympathisanten.

Hieronder enkele sfeerbeelden en artikel verschenen op lokale nieuwssite :

 

http://shar.es/TMvVK


Sander's Project
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x