
Fifty One Haspengouw schenkt € 20.000 aan het Rondoufonds en het Fonds Palliatieve Zorgen van Prof. J. Menten
Op dinsdag 10 november organiseerde Fifty One Haspengouw een fundraising diner in prestiegieuze decor van het kasteel van Alden Biezen. 225 gasten schoven aan voor een diner dat werd verzorgd door 4 topchefs waaronder Jeroen Meus. De opbrengst, 20.000 euro, werd geschonken aan het Rondoufonds dat het onderzoek naar de ziekte van Duchenne financiert en aan het fonds Palliatieve zorgen van professor Johan Menten van UZ Leuven.
Meer lezen ...
Tartaar van rund en oester, kroket van varkenswangen en gemarineerde makreel, jonge Franse duif uit Anjou met portsaus … Het waren slechts enkele van de lekkernijen die de aanwezigen op deze unieke avond voorgeschoteld kregen.
“Het moest top zijn,” zegt Luc Caubergh van New Versailles, wonende in het Leuvense maar voor vrienden nog lid bij Fifty One Haspengouw. “Daarom hadden we topchefs Dimitri Lysens (Magis, Tongeren) , Bert Meeuwis (Slagmolen, Opglabbeek) , Koen Verjans ( Innesto, Houthalen) en Jeroen Meus gevraagd om hun medewerking. Ze waren daartoe onmiddellijk bereid. Ook al omdat ze het Duchennefonds, dat werd opgericht door de bekende Leuvense slagersfamilie Rondou, allemaal kenden. Zo werden de aperitiefhapjes van Jeroen Meus bereid door kok Koen, de mignardises bij de koffie waren dan weer van de hand van Ann Steyaert uit Kampenhout. Door het mooie bedrag dat we konden geven aan de twee Leuvense onderzoeksfondsen was dit een meer dan geslaagde avond. Ook de twee sprekers hebben zeker bijgedragen tot het succes”.
De gastsprekers waren inderdaad van hetzelfde niveau als de koks. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block en Rik Torfs, rector van de KU Leuven.
De twee cheques van 10000 euro waren de kers op de taart van een meer dan geslaagde avond.
10.000 Euro hiervan werd geschonken aan het Rondoufonds.
Meer Info
- Informatie over 51 Haspengouw kan je hier vinden