150919 – Musiculair Schenkt 4.397 Euro

Op 19 september organiseerden drie enthousiaste studentes van Luca School of Arts Campus Lemmens het concert ‘Musiculair’ ten voordele van het onderzoek naar neuromusculaire aandoeningen. Meer dan 300 aanwezigen genoten van een avondje klassieke muziek, gebracht door het euphoniumkwartet EQ! en een 100-tal (!) muzikanten van Muzikamp vzw.

Ook prof. Gunnar Buyse, die het onderzoek naar Duchenne aan de KU Leuven leidt, was aanwezig en sprak het publiek toe.  Op 27 oktober mocht Johny Ven een cheque van 4.397,84 euro in ontvangst nemen voor het Rondoufonds voor Duchenneonderzoek, opgericht door zijn dochter Siona

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

Maar ‘Musiculair’ hield meer in dan enkel het benefietconcert. Er werd namelijk de voorbije maanden een bijzonder project ontwikkeld voor kinderen met neuromusculaire aandoeningen. Samen met een team van muziekpedagogen leerden patiënten in het kinderziekenhuis UZ Gasthuisberg muziek ‘op maat’ maken en er werden benefietacties zoals yogalessen en filmavonden op touw gezet.

Meer Info over dit event